A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Академічна доброчесність у школі

Дата: 16.05.2018 09:01
Кількість переглядів: 11

Академічна доброчесність є невід’ємною складовою забезпечення якості освіти, а дотримання принципів академічної доброчесності під час навчання та викладання в школі впливає не лише на якість шкільної освіти, а й на формування засадничих цінностей випускників та їх уявлення про світ, соціум, успіх, працю тощо. Окрім того, випускники шкіл – це потенційні студенти вищих навчальних закладів. Отже від того, яка академічна культура виховується в школі, залежить тип академічної культури майбутніх студентів університетів.

Закон України «Про освіту» 2017 року окремо наголошує на важливості та обов’язковості забезпечення принципів академічної доброчесності у освітньому процесі під час навчання та викладання.

15 травня у Шумському НВК головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради Терещук Марія провела з учнями  бесіду на тему: «Академічна доброчесність у школі». Під час бесіди говорили про фундаментальні цінності академічної доброчесності: чесність, довіру, справедливість, взаємоповагу, відповідальність, сміливість. Школярі зрозуміли, що результатом цих принципів є  довіра до навчання, здобуття власних знань, розвитку здібностей, вступу до вищих закладів освіти та отримання престижної роботи. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень