A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2018 09:10
Кількість переглядів: 91

КОРДИШІВСЬКИЙ НВК

19 лютого у Кордишівському НВК проведено урочисту лінійку-реквієм, приурочену вшануванню пам’яті Небесної сотні «День пам'яті Небесної сотні. Герої не вмирають!».
Вчителі, учні зібралися на ній, щоб у скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито в мирний, цивілізований час ХХІ століття. Під звучання «Молитви за Україну» діти запалили свічки .
Ведучі наголосили на те, що події на Майдані змінили Україну, змінили її народ. А в історію будуть записані як революція Гідності.
Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

В.ІЛОВИЦЬКИЙ НВК ім.Г.М.ПЕТРУКА-ПОПИКА

 З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості,  розвитку бажання стати гідними громадянами України  у Великоіловицькому НВК ім.. Г. М. Петрука-Попика  з 19.02 по 20.02.2018 р. було проведено цикл заходів присвячених Дню пам’яті Героїв Небесної сотні «Тризна за розстріляними на Майдані».  В понеділок 19 лютого учні декламували вірші, присвячені полеглим за свободу, запалили свічки пам’яті. 

Наступний день розпочався із загальношкільної хвилини мовчання та молитвою за загиблими учасниками Революції Гідності та АТО «У нашій пам’яті вони залишились назавжди».  Цікавою та змістовною  була година пам’яті  «Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячуємо…», Учні-читці нагадала присутнім про героїчні події тих  «чорних» днів листопада 2013 р. – лютого 2014, про початок національної революції. Виступ  супроводжувався документальними кадрами. Насамкінець усі присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні хвилиною мовчання.

БОЛОЖІВСЬКА ЗОШ І-ІІІ ст

Герої не вмирають! Так ми говоримо про тих, хто віддав своє життя за Україну, за гідне буття українців, за кращу долю своїх дітей та онуків, усіх наступних поколінь. І, звичайно, вони вічно житимуть у наших серцях, у нашій пам'яті. Вони - Герої Небесної Сотні.
У Боложівській ЗОШ І-ІІ ступенів 20 лютого учнівський та педагогічний колективи вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні на лінійці пам’яті "Слава Героям Небесної Сотні". Звучали пісні, вірші, демонструвалися відеоролики. Представники учнівського парламенту організували виставку дитячих малюнків «Україна понад усе». В усіх класах пройшли виховні заходи, приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні.

ШУМБАРСЬКИЙ НВК

З метою вшанування пам’яті героїв Небесної сотні, виховання патріотизму та гідністі в Шумбарському НВК відбулися заходи "Їх прийняло небо, залишивши списки…" Головою НПО "Калина" Корнійчук Олею проведена лінійка-реквієм, перегляд відеофільму "Небесна Сотня"  та конкурс  стіннівок.

БИКОВЕЦЬКИЙ НВК

0 лютого учні нашої школи зібрались в актовому залі, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь правду і гідність і віддали своє життя за Україну. 
4 роки тому, переглядаючи у засобах масової інформації новини і хроніки подій з Єгипту, Сомалі, сектору Гази, Чечні, Осетії, нам навіть у кошмарних снах не марилось, що у гарячу точку перетвориться наша Україна. І от у наш повсякденний словник жорстокою реальністю увірвались страшні гнітючі терміни: АТО, мобілізація, «Град», сепаратист, терорист… 
Ніхто навіть не міг уявити, що у 21 столітті розпочнеться братовбивча війна між народами, які пліч-о-пліч боролись за свободу і Перемогу у ІІ Світовій війні. Російська армія, ховаючись за спинами мирних жителів Донбасу, розпочала знищення України зі Сходу. 
Війна, яка триває зараз – це не жахливий сон, а страшний період нашої історії. Ця війна збирає свій кривавий урожай. Сплюндровані села та міста: Слов’янськ, Іловайськ, Волноваха, Дебальцеве, Донецьк… Біженці, вдови, сироти, поранені. І не одна небесна сотня поповнила вже небесний легіон захисників України перед Богом. Серед них і наш односельчанин Олександр Пилип’юк…
Нехай пам’ятають про наших героїв,
Що за волю поклали безцінне життя,
Що творили історію, наше минуле,
У яке вже нема вороття.

СУРАЗЬКИЙ НВК

До Дня Героїв Небесної Сотні та з метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності в Суразькому НВК був присвячений захід "Герої не вмирають...", який провела класний керівник Лопацька Л.В. зі своїми вихованцями та одинадцятикласниками.
Вшанувати імена Героїв Небесної Сотні - це не просто святий обов'язок, це наша шана і гордість за них, за їхню відданість, за відвагу.

ШУМСЬКИЙ ЛІЦЕЙ

Горить свіча і пам’яті сльоза

Додолу з неї краплями стікає,

Земля ридає, плачуть небеса –

Майдан Героїв з почестю ховає… 

      З метою ознайомлення учнів із трагічною сторінкою нашої нової історії, підготовки учнівської молоді до розуміння та глибокого сприйняття ідеї Революції Гідності, їх мотивації до героїчного вчинку в ім’я гідності і свободи, формування компетентності патріота-громадянина на прикладах життя і вчинків учасників Євромайдану, у Шумському ліцеї пройшла лінійка-реквієм приурочена увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО.

Ми чули, як плакала Вкраїна,

Їй було шкода всіх своїх синів,

Та знов повстала із руїни,

Щоб пам'ятати славних козаків

Своїх героїв , вірних патріотів,

Які боролись за чужі життя

І рідну маму, що у дома,

Що припадала до вікна,

І виглядала свого сина,

А сина уже давно нема!

Він ще тієї ніченьки полинув

У вічний сон, до неба він горнувсь

І жаль великий, що більш не вернеться додому,

Та жаль ще більший, що його вже не вернуть!

     Дане дійство сприяло формуванню громадянської позиції як одного з проявів духовності нації, дало можливість відчути особливу цінність миру і спокою у світі, важливість таких понять як милосердя, підтримка та співчуття.

ОБИЦЬКИЙ НВК

Сьогодні у нашому закладі було проведено годину пам'яті Героїв Небесної Сотні «У їхніх серцях жила Україна», щоб в скорботі схилити низько голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень