A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Команда « Forza» Шумського НВК вдруге поспіль на Х  ювілейному Міжнародному дитячому телевізійному фестивалі «Дитятко»

Дата: 12.09.2018 09:15
Кількість переглядів: 11

З 5 по 8 вересня у м. Харкові відбувся Х  ювілейний Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко», у якому взяла участь  делегація учнівського самоврядування Шумського НВК, автори відеоролика «Ми - майбутнє нашого краю!».

         Склад делегації:

Горбатюк Олександра – учениця 10 класу.

Шушвар Анна – учениця 10 класу.

Поліщук Світлана Юліанівна – педагог – організатор.

Гібула Руслана Василівна -  вчитель музики.

Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко» бере початок з далекого 2009 року. Відтоді щоосені до Харківщини з усього світу з’їжджається молодь заради однієї мети – всебічного розвитку дитячого телебачення.

У вересневі теплі дні Харків гостинно зустрічає юних та професійних телевізійників. Цього року до сім’ї «Дитятко» долучилися представники ще 10 країн, серед яких – Ісландія, Куба, Парагвай, Люксембург, Танзанія та інші. Вперше Україна на фестивалі представлена усіма регіонами, включаючи Донецьку та Луганську області, а також Автономну Республіку Крим.

Оцінювало їхні роботи міжнародне журі з Німеччини та Південної Кореї, Ірану та Білорусі, Греції, Іспанії, України. У складі дитячого журі – школярі з Румунії, Туреччини та України. У 2018 році до оргкомітету фестивалю надійшло 1285 конкурсних робіт від 1088 учасників з 91 країни світу. До конкурсної програми ювілейного десятого фестивалю «Дитятко» відібрано 176 робіт з 48 країн світу.

Серед конкурсних номінацій, які пропонуються учасникам фестивалю, є одна особлива: «Місцеве самоврядування – це ми!». Партнером у цій номінації виступає Рада Європи, яка підтримує популяризацію діяльності органів місцевого самоврядування, підвищення інтересу підлітків до розвитку демократії та стимулювання молоді до більш активної участі у житті своїх громад.

Наших фіналістів - дипломантів вразили творчі зустрічі, тренінги, презентації, перегляд та обговорення конкурсних робіт, цікаве дозвілля та спілкування з дітьми, що створюють теле - та радіопродукцію в інших регіонах.  Навчання та майстер-класи для дітей проводили  міжнародні експерти.

    Дружна команда Шумського НВК  провела чотири незабутні дні з переглядами творчих завдань, майстер-класами від провідних фахівців у галузі медіа і кіноіндустрії.

Член журі, керівник міжнародного відділу кінофестивалю Хамеда Солейманзаде  поділився з дітьми досвідом роботи, порадив їм,  як написати гарний сценарій.  Томас Кучера відкрив секрети і нові тенденції сучасної кінематографії  для створення драконів у серіалі "Гра Престолів". Білоруський кінорежисер Наталія Морозова провела заняття з акторської майстерності і закликала творити ДОБРЕ КІНО. Манук Депоян,  режисер-мультиплікатор , під час майстер-класу "Анімація: від ідеї до реалізації"  навчав створювати нові анімаційні персонажі. Вразив майстер-клас з стоп-моушен анімації від студії RIDNI Animation.

     Учасники фестивалю відвідали сценарний пітчинг, де зрозуміли, як привертати увагу громадськості і меценатів до реалізації своїх проектів.

     Культурно-розважальна програма була дуже насиченою і яскравою: вогняне шоу зі святковим багаттям, концерт-вітання учасникам фестивалю: «100 років кіномузики», популярні мелодії з улюблених кінофільмів у виконанні Академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії, відвідування найкращих в Україні гольф-курорту та парку розваг, аероклубу з авіашоу і  екскурсія містом. Німе кіно у супроводі тапера та мюзикл «Ти особливий» викликали шалений захват.

     Фестиваль «Дитятко» – це майданчик для самовираження, стимул для розвитку себе, своєї творчості. Участь у фестивалі  подарувала учасникам нові можливості та відчуття успіху.

      Учнівське самоврядування Шумського НВК щиро дякує усім, хто долучився до створення відеоролику «Ми – майбутнє нашого краю!». Особлива подяка відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради за сприяння та підтримку. 

  Вітаємо наших фіналістів - дипломантів!

  Нових творчих звершень!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень