A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Виставка декоративних писанок «Писанкове Воскресіння»

Дата: 25.04.2019 10:03
Кількість переглядів: 11

    Напередодні Великодня ми щоразу по-новому відкриваємо для себе магію писанки. Для одних - вона неодмінний атрибут святкового столу, для інших –  витвір мистецтва та справжній символ, який здатний змінювати майбутнє.

          З давніх - давен вважалося, що писанка  — це символ весни, сонця, повернення природи до життя. З метою вшанування народних традицій відділом освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради організовано   виставку декоративних писанок «Писанкове Воскресіння» (фойє  адмінбудинку), присвячену 870- ти річчю м.Шумськ .

   Виготовлення писанок в наших земляків наділялось сакральним значенням та входило до звичаєво-обрядової сфери. Саме такий майстер-клас провели учителі образотворчого мистецтва, трудового навчання та технологій, керівники гуртків закладів освіти ОТГ у Шумському центрі позашкільної роботи під керівництвом методиста методичного кабінету відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради Романа Лотоцького.

   

             Починаючи з 28 квітня 2019 року декоративні писанки, як невід’ємний символ Великодня, прикрашатимуть центральну Площу Героїв Майдану в м.Шумськ, а з 2 травня  виставку доповнять  тематичні роботи,  виконанні учнями закладів освіти Шумської ОТГ «Весна тепло дарує, Великдень світлий нам звітує».

       Ми щиро вдячні усім, хто активно долучився до виготовлення та розпису писанок. Даруйте один одному увагу і турботу, любов і вірність. З Святом Пасхи!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень