A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Реалізація енергозберігаючих заходів у закладах освіти Шумської ОТГ

Дата: 28.07.2020 10:47
Кількість переглядів: 23

В народі кажуть: «Готуй сани влітку, а воза – взимку». Це ми до того, що зима не за горами, а отже саме час подумати про підготовку закладів освіти до осінньо-зимового періоду.

Важливим напрямком діяльності Шумської міської ради є впровадження енергозберігаючих заходів в бюджетній сфері. На виконання загальнодержавних пріоритетних напрямків у сфері енергозбереження, питань екології навколишнього середовища, з метою скорочення споживання енергоресурсів та викидів СО2   щорічно проводяться роботи по утепленню фасадів закладів освіти, перекриттю дахів, заміні вікон на енергозберігаючі. І як результат, за останні 4 роки було замінено 80 відсотків вікон, вхідних дверей в школах та дитсадках. В 2020 році встановлено 9 вікон та 2 вхідних дверей в Залісцівському НВК на суму 47071 грн.    

Для зменшення витрат на енергоносії, особливо в зимовий період, важливим фактором є можливість регулювати внутрішню температуру повітря, оскільки зниження навіть на 1 градус дає можливість зменшити витрати теплової енергії на 5 відсотків.   Враховуючи те, що в закладах освіти в нічний час,  вихідні дні, канікулярний період навчання не проводиться, прийнято рішення встановити спеціальні крани для регулювання подачі теплової енергії. 

Крім того, у 2020 році з метою заощадження коштів на енергоносії було модернізовано систему опалення в таких закладах освіти:

  • В.Іловицький НВК (вартість виконаних робіт-7756 грн)
  • Шумський ЦПР (вартість виконаних робіт-5406 грн)
  • Шумський НВК(вартість виконаних робіт-22668 грн)
  • Шумська школа мистецтв (вартість виконаних робіт-3700 грн)
  • Шумський ліцей (вартість виконаних робіт-10900 грн)

      Проведено ремонт системи опалення в Тилявському НВК ( вартість робіт 69650 грн.). Демонтовано, та встановлено нову димову трубу в Угорському НВК (вартість робіт 77642 грн.), реконструйовано димову трубу у Літовищенському НВК (вартість робіт 30868), придбано 10 світильників Андрушівського НВК на суму 18500грн.

Переконані, що дані заходи дадуть можливість суттєво зекономити бюджетні кошти на оплату енергоносіїв і дозволять забезпечити стабільний температурний режим у закладах освіти згідно з санітарними нормами.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень