A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Семінар вчителів української мови та літератури

Дата: 28.03.2019 11:40
Кількість переглядів: 12

 

 

 

27 березня 2019 року на базі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії для вчителів-філологів Шумської ОТГ проведено науково-методичний семінар «Методика проведення уроків літератури рідного краю в контексті уроків словесності». Тепла зустріч із викладачами даного закладу залишила приємні спогади у наших освітян. Цікаву та змістовну екскурсію провела завідувач Музею історії академії Валентина Шпак. Вчителі відвідали Музей історії навчального закладу, бібліотеку, її електронний і читальний зали, Виставкову залу, Музей довоєнної фотографії, Кімнати-музеї Ростислава Глувка та Михайла Вериківського.

         У рамках  семінару пройшов круглий стіл «Компетентісний підхід до вивчення української мови та літератури рідного краю».

         Ірина Комінярська, кандидат філологічних наук, доцент, у своєму  виступі «Модель змісту уроку літератури рідного краю»  привернула увагу до уроків літератури рідного краю, запропонувала присутнім перелік письменників, поетів рідного краю, творчість яких можна використати на уроках словесності.

         Олег Василишин, завідувач кафедри української філології і суспільних дисциплін, доцент, кандидат філологічних наук, виступив з темою «Вивчення творчості Бориса Харчука та Івана Гнатюка на уроках літератури рідного краю». Поділився досвідом роботи зі студентами,  розповів про залучення юних науковців до діяльності наукової лабораторії «Творчість Б.Харчука та У.Самчука: художній літопис ХХ століття».

         Роман Дубровський, старший викладач, кандидат філологічних наук, виступив з темою «Повернення із забуття: форми представлення творчості Г. Гордасевич у школі та ЗВО». Розповів цікаві факти про життя і творчість поетеси.

         Інна Волянюк,  доцент, кандидат філологічних наук, представила творчість Юрія Климця, розповіла про діяльність наукового гуртка української мови «Українське слово: системні зв’язки у мові та мовленні».

         Активну участь у роботі семінару брали вчителі-словесники Шумської громади. Зоя Грицюк, учитель української мови та літератури Великоіловицького НВК імені Георгія Петрука-Попика, виступила на тему «Дослідження літературного краєзнавства – один із аспектів читацької діяльності учнів», акцентувала увагу присутніх на творчості Г. Петрука-Попика.

         Лариса Табачук, учитель української мови та літератури Рохманівської ЗОШ І-ІІ ст., поділилася досвідом роботи з теми  «Література рідного краю на уроках рідної мови».

         Щиро вдячні викладачам Кременецької ОГПА кафедри української філології і суспільних дисциплін за змістовно організований захід. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень