A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Проведено засідання робочої групи

Дата: 19.04.2021 12:15
Кількість переглядів: 12

   

       Відбулося засідання робочої групи управління освіти, культури, молоді спорту та туризму щодо формування мережі закладів освіти на 2021/2022 навчальний рік.

     На порядок денний було винесено питання про реорганізацію Шумського ліцею і Шумського НВК шляхом приєднання та утворення єдиного закладу загальної середньої освіти, який спроможний надавати якісну початкову, базову і  профільну освіту.

      Реорганізація двох закладів обумовлена:

1) перспективною мережею класів та учнів, матеріально-технічним забезпеченням і проектною потужністю двох закладів;

2) вимогами Закону  України  «Про повну загальну середню освіту» (статті 31- 39).  

     Під час засідання робочої групи начальник управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму міської ради Алла Ніколаєва зауважила, що питання реорганізації Шумського ліцею до Шумського НВК закладів освіти шляхом приєднання  неодноразово обговорювалося з керівниками даних закладів, місцевої влади, фахівців управління. На жаль, з кожним роком у нашій громаді, як і в Україні зокрема, зменшується народжуваність,  відповідно  зменшується кількість учнів, особливо школярів 10-11 класів. Враховуючи запровадження 12-річної форми навчання, прогнозується, що їх кількість ставатиме ще меншою, адже багато хто з випускників після закінчення 9 класу вступає до коледжів і закладів професійної освіти. Відповідно до Закону  України «Про повну загальну середню освіту» передбачається реформа шкільної освіти згідно рівнів: початкова школа, гімназія та ліцей. І це ставить певні виклики перед управлінням освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради.

     Начальник відділу освіти, молоді та спорту Світлана Ковальчук зазначила, що фактична мережа закладів освіти створюється за рішенням засновника, який повинен брати до уваги наявні шкільні будівлі, їх потужність та доступність для підвезення учасників освітнього процесу. Передислокація вчителів також потребуватиме чітких правил і процедур. Реорганізація даних двох закладів – це лише перший крок реформування освіти в громаді.

     Заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Людмила Попова наголосила на тому, що керівники Шумського ліцею і Шумського НВК користуються авторитетом та повагою у батьків, є фахівцями своєї справи і можуть дати конструктивні поради, як безболісно вийти з ситуації. Рішення про про реорганізацію Шумського ліцею та Шумського НВК для учнів старших класів доволі непросте, але виправдане. Приміщення навчально-виховного комплексу є типовим, відповідає усім санітарним вимогам, проектна потужність становить понад 700 осіб, що дає можливість усім учням ліцею продовжити навчання в Шумському НВК.

            Директор Шумського НВК Олександр Добровольський   додав, що він особисто та його колектив добре розуміють, що тепер зміниться не лише назва закладу, але й завдання, та вірить, що реорганізація дійсно сприятиме забезпеченню якісних освітніх послуг, покращить матеріально-технічну базу єдиного закладу.

             Людмила Калуш, директор ліцею, також впевнена, що злиття двох закладів загальної середньої освіти дозволить здійснювати профільне навчання на високому рівні і дасть можливість створити потужний освітній заклад у Шумській громаді.

       За результатами засідання робочою групою прийнято рішення в найкоротший термін вивчити питання працевлаштування усіх без винятку педагогічних працівників непенсійного віку обох закладів, провести інспектування матеріально-технічної бази, громадські обговорення щодо реорганізації ЗЗСО, в тому числі  зустрічі в колективах Шумського ліцею та Шумського НВК та конкурсний відбір на посаду директора навчально-виховного комплексу відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень