A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Відбувся майстер-клас з виготовлення «Різдвяного павука».

Дата: 10.01.2020 15:37
Кількість переглядів: 14

  На базі Шумського НВК 10 січня 2020 року відбулось методобєднання вчителів у нетрадиційному форматі. А саме – був проведений святковий майстер-клас із виготовлення «Різдвяного павука». Участь в заході взяли учителі трудового навчання громади,  та методист відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради Лотоцький Р.Г.

  Створювати «Різдвяного павука» навчала педагог Андрушівського НВК Захарчук Світлана Анатоліївна, яка під час заняття розповідала про автентичні українські традиції святкування Різдва.

  «Солом’яні павуки» - один із найдавніших та найзагадковіших витворів з соломи, яким наші предки прикрашали оселю напередодні Різдвяних свят. В основі такого «павука» не просто солома, а самовіддана праця. Після збору врожаю в наших предків ніщо не пропадало дарма: зерно використовували для харчування, а з соломи виготовляли святкові прикраси для оселі. «Різдвяний павук» є символом Всесвіту. Його гармонійні форми покликані оберігати дім та господаря, вбираючи в павутину все, що могло завадити щасливому життю»,- розповіла педагог на закінчення майстер-класу.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень