A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Новини

Дата: 30.06.2021 15:59
Кількість переглядів: 12

 

30 червня 2021 року в рамках громадського обговорення начальником відділу освіти, молоді та спорту управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму  Шумської міської ради Світланою Ковальчук та заступником начальника відділу освіти, молоді та спорту управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму  Шумської міської ради Людмилою Поповою проведено зустріч з колективом Новоставської загальноосвітньої школи І ступеня та батьками учнів щодо призупинення діяльності Новоставської ЗОШ І ступеня з 01 вересня 2021 року.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Світлана Ковальчук зазначила: «Основна проблема полягає в тому, що згідно попередньої мережі на 2021/2022 навчальний рік у трьох класах Новоставської школи навчатиметься 4 учні. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою  у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена, виключно, на заробітну плату педагогічних працівників. Усі інші витрати мають забезпечитись з місцевого бюджету. Та головне, що 4 учні не можуть навчатись як клас. Всі вони переходять на індивідуальну форму навчання, тобто учні навчатимуться по 1-2 години в день. Про якість знань тоді не йтиме  мова».

Заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Людмила Попова наголосила, що єдиним оптимальним шляхом у вирішенні проблеми малокомплектності Новоставської ЗОШ І ступеня є призупинення діяльності даного закладу. У разі збільшення контингенту учнів до необхідної кількості, передбаченої чинним законодавством України, управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради ініціюватиме перед Шумською міською радою відновлення діяльності закладу освіти.

Кожен із присутніх висловив свою думку та  був почутим. Позитивним є те, що керівник, працівники закладу, батьки  розуміють причини такого рішення засновника.

Громадське обговорення з даного питання завершиться 30 липня 2021 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень