A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА У ДІЇ

Дата: 27.02.2019 17:16
Кількість переглядів: 13

 

27 лютого 2019 року проведено методичний семінар для вчителів 1 класу закладів освіти Шумської міської ради  на тему «Діяльнісний підхід в умовах запровадження Концепції Нової української школи» (з досвіду роботи вчителів Шумського НВК)

Метою семінару було ознайомити вчителів початкових класів з основними аспектами інтегрованого навчання у світлі впровадження змісту нового Державного стандарту початкової освіти; розкрити роль інтеграції у формуванні ключових та предметних компетентностей, наскрізних вмінь в учнів початкових класів; формувати творчу активність учителів початкової школи, спонукати до пошуку нестандартних шляхів щодо реалізації інтегрованого навчання, сприяти підвищенню їх фахового рівня та педагогічної майстерності.

Учасники семінару відвідали уроки у 1-х класах :  з інтегрованого курсу у 1-А та 1-Б «Я досліджую світ» (вчитель Бойко Т.Д. та Добрусь Л.С.) та урок  сталого розвитку у 1-Б (вч. Бондарчук Л.В.) . На уроках вчителі використовували різноманітні форми та методи організації освітньої діяльності, які сприяли розкриттю суб’єктивного досвіду дітей, створювали атмосферу зацікавленості кожного учня в роботі класу. Вчителі мали змогу поспостерігати за роботою асистента вчителя Штурми А.В., адже у цьому класі організовано інклюзивне навчання для одного учня класу.  

Вчителі початкових класів обговорили важливу тему вибору  підручників для 2 класу.  Адже, з 25 лютого до 10 березня 2019 року в електронній бібліотеці https://lib.imzo.gov.ua/ педагогічні працівники мають можливість познайомитися з фрагментами електронних версій підручників для 2 класу та зробити  безпосередній вибір проектів підручників. Вчителям  потрібно відповідально та сумлінно підійти до ознайомлення і вибору підручників, адже підручники друкуються один раз на 5 років. За підручниками, обраними у 2019 році, учні будуть навчатися наступні п’ять років.

Семінар завершився переглядом музичної вистави «Пан Коцький», яку показали третьокласники (керівники вчитель початкових класів Лукащук А.Ю. та вчитель музики Гібула Р.В.).

Матеріали семінару буде розміщено у розділі «Початкова освіта»,  рубрика «Методична скарбничка».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень