A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

У закладах освіти Шумської міської ради відзначили День пам'яті та примирення

Дата: 09.05.2018 22:39
Кількість переглядів: 16

8 -9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Учні  виготовили червоні маки, як символ пам'яті, пригадали трагічні події 1939-1945 років та поклали квіти біля пам'ятників загиблим односельчанам у Другій світовій війні.

У Великоіловицькому НВК ім.. Г. М Петрука-Попика  заходи пройшли  під гаслом «За датами – імена, за іменами історія»  

Для учнів НВК класними керівниками проведений     урок  мужності «Найбільше ми хочемо миру на землі», на якому  висвітлили  події Другої світової  війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни.

Наступною  частиною  свята стала літературно-поетична композиція  «За Україну, за її волю стояли на смерть вояки»,  метою якого було виховувати у дітей почуття патріотизму, поважне відношення до історичної пам’яті свого народу, моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих.

Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні, педагоги, гості вшанували хвилиною мовчання.

Учні та педагогічний колектив  Шумбарського НВК  взяли участь у  мітингу-реквіємі "Ніколи більше!" .

На площі Героїв Майдану м.Шумськ відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення «Мужність та відвага крізь покоління» у якому взяли участь учні Шумських закладів освіти.

Багато на нашій землі обелісків…
Вкарбовано в них золоті імена….
Вклонися , людино їм низько-низько
Це пам'ять, яку залишила війна.
Саме під таким гаслом відбувся Тиждень пам'яті у Залісцівському НВК. У ньому взяли участь вихованці дитячого садка та учні 1-11 кл. Бажаючі мали змогу відвідати виставку літератури у бібліотеці "Батьки і діти Перемоги". 9 травня учні нашої школи та жителі сіл Залісці і Забара прийшли вшанувати пам'ять полеглих до пам'ятника воїнам Другої світової війни. Була проведена лінійка Слави "Навічно в пам'яті народній", у ході якої учні хвилиною мовчання вшанували імена тих, хто загинув на фронтах, та тих, хто повернувся додому. Також лунали привітання і на адресу наших односельчан, які були у зоні АТО. Захід завершився урочистим покладання квітів до пам'ятника.

8 травня у селі Жолобки відзначили День пам’яті та примирення. Біля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам відбулася поминальна панахида, а пізніше, у сільському Будинку культури прозвучала літературно-музична композиція на тему «Уклін живим, загиблим – слава!». У виконанні учнів та вчителів Жолобківського НВК лунали пісні та вірші, які доводили, що пам’ять людей жива, що подвиг загиблих – незабутній. 
Окрема частина заходу була присвячена воїнам, які обороняють східні кордони України в наш час, і тим, які загинули, захищаючи суверенітет.
Війни приносять смерть, страждання, розруху…То коли ж людство зробить для себе повчальні висновки? Сьогодні, коли наша Батьківщина потопає в сльозах від горя, з болем у серці говорили : «Ми не хочемо війни і просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася!»

Учні Бриківського НВК взяли участь у панахиді за загиблими, провели святкову лінійку та поклали квіти до пам'ятника загиблим воїнам-односельчанам. 

 Учні Кордишівського НВК приєдналися до відзначення Дня Памяті і Примирення, бо дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війни 1939 - 1945 років. Соборність, єдність, незалежність, мир - сокральність цих слів сьогодні набуває неабиякого значення, бо на жаль наше життя затьмарене страхіттям війни на Сході України...
Нехай День пам’яті та примирення і День Перемоги стануть для всіх нас днями єднання, які дозволять нам перемогти агресора!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень