A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Відбувся тренінг для педагогічних працівників з питань інклюзивної освіти

Дата: 15.01.2020 18:33
Кількість переглядів: 19

 

 

15 січня 2020 року на базі Шумського НВК проведено тренінг для педагогічних працівників закладів освіти Шумської ОТГ на тему «Інклюзивна освіта в умовах реформування галузі освіти в Україні» (тренер Кавецький В.Є., кандидат педагогічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти).

Мета цього заходу – ознайомити учасників з нормативно-правовими документами, які регулюють інклюзивну освіту, удосконалити інклюзивну компетентність вчителів.

Віктор Євгенович привернув увагу присутніх до актуальності теми та завдань даного тренінгу щодо розв’язання значної кількості запитань, які виникають у педагогів щодо інклюзії. Тренер, використовуючи різні форми та методи роботи, залучав педагогів до командної роботи, до невимушеного спілкування. Теоретичний матеріал супроводжувався практичними завданнями, поєднанням інформаційного викладу матеріалу з розвантажувальними психологічними вправами («Чим я є в автівці», «Яблуко, груша, слива», «Дзеркало» та інші).

Учасники тренінгу переглянули презентацію «Інклюзивна освіта в умовах реформування галузі освіти в Україні». Педагоги вільно, щиро висловлювали свої думки щодо інклюзії, ділилися невеличким досвідом з даного питання. Під час роботи панувала дружня, позитивна, тепла атмосфера. Кількагодинний тренінг відзначається лаконічністю, змістовністю, практичністю. Вичерпними були відповіді Віктора Євгеновича на запитання учасників щодо інклюзивного навчання у конкретних ситуаціях. Такі заходи дозволяють педагогам підвищити кваліфікацію без затрати зайвого часу, без невирішених «темних плям», проте з грунтовним розясненням, конкретною нормативно-правовою базою.

Висловлюємо щиру подяку Кавецькому Віктору Євгеновичу, в.о. завідувача кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти за змістовно проведений тренінг та адміністрації Тернопільського ОКІППО за сприяння у даному заході.

  

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень