A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Новини

Україно, соборна державо, сонценосна колиска моя!

Упродовж століть землі нашої держави були розрізнені, належали до сусідніх держав: Литви та Польщі, Російської та Австро-Угорської імперій. У тяжкій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав, як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за незалежність та соборність своїх земель. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Сьогодні Україна, можливо як ніколи раніше, потребує цієї єдності та соборності. 22 січня у Биковецькому НВК учнями 5-6 класів під керівництвом молодого вчителя Безух А.Р. було проведено загальношкільну лінійку " Україно, соборна державо, сонценосна колиска моя!" з нагоди проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР. Діти декламували вірші про цю подію, а в кінці заходу, взявшись за руки, виконали пісню "Вольная воля". Здобутки попередніх поколінь продовжують своє життя в поколіннях прийдешніх. Вони допомагають, підтримують зберігати найсвятіше - пошану до наших батьків, дідів, справу боротьби за Українську державу.

22:07 22.01.2018

День Соборності України

День Соборності України – свято, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

21:51 22.01.2018

Вдалий старт Шумського ліцею

 Призером  ІІІ  етапу  Всеукраїнської  учнівської  олімпіади  з  астрономії, яка  відбулася  16  січня  2018  року  в  місті  Тернополі,  стала  учениця  10  класу  Шумського  ліцею  Ткачук  Анна.

08:20 19.01.2018

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень