A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Андріївські вечорниці у Биковецькому НВК

Дата: 18.12.2017 12:56
Кількість переглядів: 12

Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. У народі свято Андрія Первозваного називають Калитою.
13 грудня 2017 року учні 6-9 класів Биковецького НВК відтворили обряд проведення українських вечорниць.
Учні НВК познайомились з давніми народними звичаями. Перед ними ожили ігри і забави, ворожіння, обряд кусання калити, діти із задоволенням посмакували смачними пиріжками. Сповнене веселощів та жартів було гадання на варениках. Неабиякі емоції в публіки викликало ворожіння на черевиках, аудиторія із захопленням сприймала появу хлопців на вечорницях, які вихвалялися перед дівчатами. Кульмінацією свята стала гра «Калита», учасниками якої була більша частина залу, адже атмосфера дійства спонукала до розваг. Веселі жарти, забави з Калитою, частування смаколиками, співи – усе це об’єднало учасників і гостей в єдину родину
Міцний наш рід, жива у ньому пам’ять про минуле. У ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня. У світі ніколи нічого не стоїть на місці, все змінюється, але пам’ять минулих поколіть має жити, має жити історія, адже це робить нас індивідуальними та духовно багатими.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень