A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

До уваги учнів та батьків!

Дата: 17.03.2020 09:41
Кількість переглядів: 26

До уваги учнів та батьків!

         З 12 березня до 03 квітня 2020 року у закладах  освіти Шумської міської ради, як і по всій Україні, розпочався карантин. Одним із протиепідеміологічних заходів боротьби з можливим поширенням коронавірусу є тимчасово обмеження освітнього процесу в усіх закладах освіти.

         Першочерговим завданням  обмежувальних заходів – запобігти поширенню захворювання на коронавірусну інфекцію шляхом зменшення кількості контактів.

Шановні батьки!

         Пропонуємо перелік  декількох важливих кроків, які допоможуть вам захистити себе та дітей від зараження респіраторними вірусами:

1. Тримайте дітей вдома, якщо вони захворіли (це стосується лише легких форм захворювання, при погіршенні стану обов’язково зверніться до свого сімейного лікаря).

Чому це важливо?

Дітям потрібен відпочинок, щоб одужати. Без достатнього відпочинку вашій дитині може знадобитися більше часу, щоб відчути себе краще. Людям з ослабленою імунною системою часто потрібно ще більше часу, щоб відновитися.

2. Тримайте хворих і здорових дітей окремо.

         Уникайте контакту із особами з проявами респіраторного захворювання, тримайтеся на відстані не менше 1-2 м від хворих людей.
         Шукайте альтернативні способи участі дітей в зборах, наприклад, дивитися їх по телевізору або в Інтернеті, щоб вони могли уникнути особистого контакту. Це особливо важливо для дітей з високим ризиком ускладнень грипу.

Чому це важливо?

         Краплі, що містять віруси, можуть переміщатися не менше, ніж на 1-2 м, тому залишаючись на такій відстані від хворих людей, можна знизити ймовірність того, що ваша дитина захворіє.

3. Навчіть своїх дітей завжди прикривати рот під час кашлю і чхання.

         Переконайтеся, що ваші діти прикривають ніс і рот серветкою, коли вони кашляють або чхають. Попросіть їх викинути використану серветку і негайно вимити руки.

Чому це важливо?


Прикривання носа і рота під час кашлю і чхання серветкою допомагає запобігти поширенню вірусу грипу через повітря і на ваших руках.

4. Навчіть дітей правильно мити руки.

 Переконайтеся, що ваші діти ретельно і часто миють руки з милом і водою.
Якщо мило і вода недоступні, дайте їм дезінфікуючий засіб для рук з вмістом спирту не менше 60% для очищення рук. Навчіть їх, як важливо мити руки, перш ніж торкатися їх очей, носа або рота.

Чому це важливо?

Миття рук знижує кількість респіраторних вірусів, які можуть поширюватися, коли ви торкаєтеся рук інших людей або торкаєтеся поверхонь і предметів, таких як столи і дверні ручки.

5. Очищуйте поверхні та предмети, до яких часто торкаєтеся.

Очищуйте поверхні та предмети, до яких часто торкаються, такі як іграшки, столи, дверні ручки, поручні, клавіатури комп’ютера, телефони і іграшки.

6. Чи видаляє мило і вода при очищенні респіраторні віруси, включаючи SARS-CoV-2?

 Так, застосування мила і води дозволяє ефективно очистити поверхні.
Ви також можете використовувати спиртовмісні та хлорвмісні дезинфікуючі засоби. Завжди дотримуйтесь інструкцій з використання дезинфікуючих засобів, на етикетці продукту.

Чому це важливо?

Точний термін виживання вірусу SARS-CoV-2 на сьогодні не відомий, проте очищення поверхонь і об’єктів, до яких часто торкаються, знижує кількість вірусів, які можуть поширюватися під час дотику до зараженої поверхні, а потім до ваших очей, носа або рота.

6. Будьте готовими і поінформованими.

 Будьте в курсі епідемічної ситуації із респіраторних захворювань, використовуючи офіційні джерела:

офіційний сайт ВООЗ  https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019, офіційний сайт МОЗ України https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov, офіційний сайт ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» – https://phc.org.ua/

Інформація про COVID-19/SARS-CoV-2 на сайті МОЗ України

Інформація про COVID-19/SARS-CoV-2 на сайті ВООЗ

Інформація про COVID-19/SARS-CoV-2 на сайті ЄЦПКЗ

Telegram-канал про коронавірус в Україні, верифікований МОЗ України

         Читайте та виконуйте рекомендації лікарів про заходи профілактики захворювань.

         Відповіді на головні питання щодо COVID-19/SARS-CoV-2

Telegram-бот МОЗ України для оперативної відповіді на поширені запитання щодо коронавірусу в Україні

Новий коронавірус (відео)

Інфографіка

Чому це важливо?

         Знання запобіжних заходів і способів отримання достовірної інформації допоможе вам скласти план захисту себе, своїх дітей та інших осіб.

         При погіршенні самопочуття звертайтеся до сімейного лікаря в телефонному режимі. Контакти сімейних лікарів:

Мушинська Тетяна Романівна – 097 575 87 06

Войцешко Людмила Борисівна – 068 960 80 10

Семенець Ольга Володимирівна – 067 287 13 67

Штогун Лариса Нікіфорівна – 096 943 26 01

 

Організація освітнього процесу під час карантину

         Наголошуємо, що у нас не канікули, а вимушені протиепідеміологічні заходи у вигляді карантину, тому освітній процес продовжується. Щоб забезпечити безперервність навчання, у закладах освіти Шумської міської ради розроблено заходи щодо проведення занять за допомогою дистанційних форм навчання.

Інструментами спілкування у дистанційному навчанні є:

електронна пошта (для організації спілкування вчителя й учня, а також учнів між собою);

форум з певної проблеми або теми (програмне забезпечення форумів дозволяє приєднати різні файли певного розміру. Кілька форумів можна об’єднати в один великий. Наприклад, під час роботи малої групи учнів над проектом, створюються форуми для кожної окремої групи з метою спілкування під час проведення дослідження над вирішенням поставленого для даної групи завдання);

чат – спілкування користувачів мережі в режимі реального часу, засіб оперативного спілкування людей через Інтернет. Є кілька різновидів чатів: текстовий, голосовий, аудіовідеочат. Найбільш поширений текстовий чат. Голосовий чат дозволяє спілкуватися за допомогою голосу, що під час вивчення іноземної мови у дистанційній формі є важливим моментом. Найбільш поширеними на сьогодні є Viber (миттєвий обмін повідомленнями для передання завдань учням для подальшого виконання), Telegram, WhatsApp;

відеоконференція – це конференція реального часу в on-line режимі. Вона проводиться у визначений день і в призначений час. Для якісного проведення відеоконференції, як і телеконференції, необхідна її чітка підготовка: створення програм (цим займається мережевий викладач), своєчасна інформація на сайті і розсилка за списком (виконує педагог-куратор). Відеоконференція – один із сучасних способів зв’язку, що дозволяє проводити заняття у «віддалених класах», коли учні і викладач знаходяться на відстані. Прикладами сервісів для організації групового веб-консультування на сьогодні є Skype, Google Hangouts.

соціальні спільноти. Наприклад, Facebook можна використовувати  для отримання завдань учнями, проведення консультацій, взаємообміну довідковою інформацією, проходження тестів та ін. шляхом організації спільноти.

Розкривати нову тему, давати нові знання, провокувати думки можна також, використовуючи:

  • тематичний контент Youtube (тематичне відео, короткі ролики, фільми-екранізації, освітні канали, фільми BBC або National Geographic та ін.)
  • інфографіку;
  • аудіо-книги або підкасти, інтерв'ю з цікавими людьми;
  • youtube-канали викладачів-предметників;
  • блоги вчителів-предметників (за категоріями) та ін.

Для організації дистанційного та індивідуального навчання в закладах освіти можна також використовувати наступні веб-технології та програмні засоби.

  1. Платформа Moodle – безкоштовна платформа з широкими можливостями кастомізації. Встановлюється тільки на свій сервер. Є безліч плагінів для розширення функціоналу. Вимагає навичок web-розробки для адміністрування.
  2. Платформа Google Classroom – це інструмент, що пов’язує Google Docs, Google Drive і Gmail, допомагає створювати і впорядковувати завдання, виставляти оцінки, коментувати і організовувати ефективне спілкування з учнями в режимі реального часу або в режимі дистанційного навчання. Завдяки платформі Classroom можна організувати проектну роботу, перевернуте навчання, дистанційне навчання.
  3. Веб-додаток Edmodo – освітній сайт, який являє собою усічену соціальну мережу за типом Facebook, яка дозволяє спілкуватися вчителям та учням, об'єднавшись навколо процесу навчання у школі.
  4. Платформа LearningApps.org – онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час, і для малечі, і для старшокласників. Крім того, Learningapps.org надає можливість дистанційного навчання кожному вчителю, адже дозволяє створити набір класів у власному акаунті, ввести дані про учнів, їх профілі, задати пароль для входу та викладати вправи для виконання.
  5. Платформа Learning.ua – містить онлайн тести, інтерактивні завдання з математики, української мови.
  6. Платформа Stepik – безкоштовна освітня платформа та конструктор відкритих онлайн-курсів та уроків.
  7. Хмарні сервіси (Office365, Google) для спільної роботи учнів та вчителя.

         За додатковою інформацією звертайтеся у заклади загальної середньої освіти, де навчається ваша дитина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 </


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень