A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ ЗАМІСТЬ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ

Дата: 02.05.2022 12:46
Кількість переглядів: 15

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ ЗАМІСТЬ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ

 

Учнів, які 2022 року завершують здобуття повної загальної середньої освіти (11-ті класи) звільнено від проходження державної підсумкової атестації. Це передбачено Законм України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері освіти», ухваленим Верховною Радою України.

У межах вступної кампанії 2022 року для вступу на бакалаврат замість традиційного ЗНО передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) в комп’ютерному форматі.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти даний іспит проводитиметься очно в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ). Це приміщення шкіл та університетів, обладнані необхідною кількістю комп’ютерів / ноутбуків. У кожній аудиторії будуть перебувати по 10–20 учасників, а також інструктор.

Планується проведення трьох сесій НМТ: основної і додаткової в липні, а також спеціальної у вересні. Це випробування міститиме три блоки завдань:

з української мови,

з математики,

з історії України.

Загальна кількість завдань національного мультипредметного тесту – 60, на виконання яких буде відведено  90 хвилин.

Завдання буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО. Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно виконані завдання) учасник знатиме після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Український центр оцінювання якості освіти підготував демонстраційний варіант НМТ, щоб учасники змогли ознайомитися з форматом тестування заздалегідь. Завдання національного мультипредметного тесту відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів і будуть аналогічними до використовуваних у ЗНО. А от завдань з відкритою формою відповіді, наприклад написання власного висловлення, в НМТ не передбачено.

Зазначимо, що з 1 лютого до 19 квітня усі вступники 2022 року для участі в ЗНО заповнювали реєстраційні форми на сайті УЦОЯО. Особи, які створили реєстраційні картки, ще не є учасниками НМТ. Для участі в тестуванні вони в травні обов’язково мають підтвердити своє бажання проходити НМТ на своїх інформаційних сторінках. А ще повідомити організаторів про те, у якому регіоні вони перебуватимуть у липні. Інформаційна сторінка ? спеціальний сервіс на сайті УЦОЯО, вхід у який  здійснюється за номером і PIN-кодом.  Ті учасники, які встигли отримати Сертифікат учасника ЗНО, мають доступ до своєї сторінки уже зараз. Багато учасників отримали інформацію про логін і PIN-код для доступу від керівників закладів освіти, де вони навчаються. Інші ж  зареєстровані особи невдовзі отримають  на вказаний під час реєстрації номер мобільного телефону SMS із даними для входу на інформаційну сторінку. Якщо ж учасники не отримають цих відомостей, то з 12 до 19  травня працюватиме спеціальна гаряча лінія УЦОЯО, де можна буде дізнатися номер і PIN-код для доступу до інформаційної сторінки.

Особи, які не зареєструвалися (тобто не сформували реєстраційну картку)  упродовж 1 лютого?19 квітня, зможуть це зробити в червні, коли відбуватиметься додатковий період формування реєстраційних карток. Такі особи зможуть взяти участь в додатковій сесії НМТ. 

Детальну інформацію про зміст, структуру й оцінювання кожного блоку національного мультипредметного тесту розміщено у відповідних розділах на сайті УЦОЯО https://testportal.gov.ua/, про умови прийому для здобуття вищої освіти  2022 року йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України https://mon.gov.ua/.

Щодо проведення НМТ у Тернопільскій області, зокрема, у Шумській територіальній громаді ми інформуватиме вступників 2022 року через директорів закладів загальної освіти, сайт управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму https://osv.shumska-gromada.gov.ua/, а також гарячу телефонну лінію 2-24-23 (відповідальна особа – Людмила Попова).


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень