A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Проведено зустрічі з колективами Шумського ліцею та Шумського НВК щодо реорганізації закладів

Дата: 22.04.2021 16:07
Кількість переглядів: 26

22 квітня 2021 року в рамках громадського обговорення начальником управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради Аллою Ніколаєвою проведено зустрічі з колективами Шумського ліцею та Шумського НВК по питанню створення єдиного потужного закладу загальної середньої освіти, спроможного надавати послуги громадянам у здобутті початкової, базової та профільної освіти.

Як зазначила начальник управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Алла Ніколаєва: «Під час робочих зустрічей ми обговорюємо реорганізацію Шумського НВК та Шумського ліцею шляхом приєднання,  прислухаємося до думки працівників. Найголовнішим пріоритетом є підвищення рівня якості освіти у нашій громаді та створення освітнього середовища для розвитку особистості, здатної до самореалізації. На сьогодні багато державних програм (наприклад, урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів»)  та державних субвенцій, для реалізації яких виділяються кошти на придбання шкільних автобусів, нової комп’ютерної техніки,  обладнання для їдалень, облаштування класів, оновлення інтер’єрів у коридорах, ремонт будівель, але за умови, якщо  це буде опорна школа, де кількість учнів не менше 200 осіб,  або інший заклад загальної  середньої освіти з кількістю школярів не менше 350 осіб. Реорганізувавши Шумський НВК і Шумський ліцей, ми створимо один заклад освіти з достаньою кількістю школярів і матимемо можливість отримувати державне фінансування на створення безпечного освітнього простору».

Участь у зустрічах брали заступник міського голови Олександр Макаревич, начальник відділу освіти, молоді та спорту управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Світлана Ковальчук та заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Людмила Попова, які інформували про переваги прийняття даного рішення, що обґрунтовані наступними чинниками:

  1. Реалізація заходів децентралізації та европейської інтеграції в освітній галузі.
  2. Поступові кроки до переходу на нові типи закладів загальної середньої освіти, визначені статтею 31 Закону України «Про повну загальну середню освіту».
  3. Формування спроможної мережі закладів загальної середньої освіти.
  4. Створення безпечного та сучасного освітнього середовища, надання якісних освітніх послуг у здобутті початкової, базової та профільної освіти.

 

Кожен із присутніх висловив свою думку та  був почутим. Позитивним є те, що керівники та педагоги обох закладів ідею реорганізації Шумського НВК та Шумського ліцею шляхом приєднання сприйняли спокійно, без експансивних висловлювань чи виступів.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень