A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Виїзний семінар вчителів образотворчого мистецтва

Дата: 13.10.2018 14:01
Кількість переглядів: 11

    Приємну та пізнавальну одноденну подорож здійснили вчителі образотворчого мистецтва з методистом Лотоцьким Р.Г.  до  міста Дубно, Тараканівського форту та Берестечка.

    Мандрівникам довелось зануритися в атмосферу старовини. Це, напевно, запам'ятається надовго особливо тим, кому до душі старовинні замки та унікальні історичні споруди.

    У Дубно вчителі відвідали замок князів Острозьких – один з найстаріших замків України, який і до сьогоднішнього часу несе атмосферу середньовіччя. Під стінами Дубенського замку ламалися татарські мечі і шведські шаблі, а в його кімнатах зберігали незліченні багатства привезених у Дубно трофеїв. Опісля замку подорож вела до форту.

     Тараканівський форт - це ціле підземне місто, в якому кипіло військова життя. Форт був побудований в 1890 році спеціально для захисту львівської залізниці. Він мав форму ромба. У форті було все: і пекарня, і лазарет, і лазня, туалети і каналізація. А також – водопровід і вентиляція. Отримавши незліченну кількість позитивних вражень, учасники семінару відправились до Берестечка.   Неймовірні експонати та матеріали у Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестейської битви», наглядно показали про нелегкі етапи в нашій історії, адже тут у 1651р. відбулася трагічна битва козаків під проводом Б.Хмельницького з польським коронним військом. На місці битви збудована ефектна церква-мавзолей святого Георгія (1914р.), а з сусіднього села перенесена дерев’яна церква святого Михайла (1650р.). 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень