A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

День захисту дітей: цікаві факти про свято

Дата: 31.05.2019 14:22
Кількість переглядів: 13

31 травня  в міському парку відбулися заходи з нагоди  Міжнародного Дня захисту дітей.  Маленькі жителі м.Шумськ та навколишніх сіл побували у місті дитячих мрій -  місті, де дотримуються прав дітей.

Дійство розпочалося традиційним святковим парадом   в екостилі. Чудові костюми вихованців дитячого садка вражали розмаїттям. Тематично стильними були учні Шумського ценру позашкільної роботи. Елегантністю вбрання вирізнялися вихованці Шумської школи мистецтв та офіційністю пластуни. Учні Шумської ЗОШ І-ІІІ ст №1 і Шумського НВК проявили креативність в оформленні своїх колективів.

 Свято урочисто відкрили та привітали дітей міський голова В.Є. Плетюк та голова районної ради Т.Ф.Корець

Малюки та підлітки розважалися на  цікавих зупинках. Першу локацію на тему «Право на повноцінне харчування» організували працівники та вихованці Шумського  ПТУ. Бажаючі мали змогу навчитися виготовляти бутерброди, навести красу у перукарів та майстрів манікюру, спробувати себе у будівництві, посидіти у новенькому тракторі чи вантажній машині.

На локації  «Право на медичну допомогу»  лікар швидкої медичної допомоги розповідав усім бажаючих про надання першої медичної допомоги.

Інформаційний майданчик від районного центру зайнятості мав назву  «Право на освіту». Діти проходили  тести,  грали в  гру  «Пізнай себе».

На інформаційному майданчику  «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує…» на локації «Право на любов і піклування сім’ї, право не піддаватись насиллю в сім’ї» було проведено ігротеку, експрес-опитування. Крім того, на даній локації працівники Шумської ДЮСШ організували спортивні ігри та руханки.

Шумська центральна бібліотека обладнала локацію «Право на громадянство». Чудова  виставка книг про Україну та фотовиставка з життя пластунів приваблювали гостей свята.

Локацію  «Право на отримання інформації» створили Шумський краєзнавчий музей та Шумська ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Діти мали змогу відгадати вікторину,   присвячену 870-річчю Шумська, переглянути експонати музею, сфотографуватися у фотозоні.

Екологічні ігри та  флешмоб проводили учні Шумського ліцею на локації «Право на життя», а пластуни організували цікаві змагання.

Активністю відзначалася локація  «Право на дозвілля і відпочинок»:  бейблейд від Ящука Андрія, майстер-класи від керівників гуртків ЦПР,  оформлення фото-зони з правилами поводження в природі, атракціони, солодка вата,  солодощі від працівників служби у справах дітей Шумської РДА.

Креативно і цікаво до свята долучилися працівники Шумської поліції. Вони не тільки спостерігали за порядком, а дали змогу дітям спробувати себе в ролі поліцейського.   

О 13.00 Шумський центр позашкільної роботи гостинно відкрив двері для усіх бажаючих відвідати  паперове шоу.

Завдяки злагодженій роботі усіх служб та відділів міської ради та району вийшло чудове свято. Щиро вдячні за проведену роботу.

УРА КАНІКУЛИ!!!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень