A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Стартує Нова українська школа у 5 пілотних класах

Дата: 04.11.2021 14:44
Кількість переглядів: 16

Сьогодні змінюється роль учителя. Його вже не сприймають як безпосереднє джерело знань, бо знання можна почерпнути з інтернету,  з різноманітних книг та інших джерел. Головне  – навчити учнів вчитися. Коли дитина займається тим, що їй подобається, вона знаходить для цього бажання, сили та енергію. Школа має стати тим середовищем, в якому можна все це втілити.

Сучасному вчителеві потрібно усвідомити, що Нова українська школа чекає вчителя-професіонала, партнера з високими людськими цінностями. Той, хто хоче змінити світ, повинен починати з себе! Сьогодення вимагає від кожного вчителя відповідальності за свою роботу, відмови від шаблонних форм і методів навчання, уміння творчо працювати.

З 2022 року п'ятикласники по всій країні розпочнуть навчатися за новим Держстандартом базової середньої освіти, реалізуючи реформу "Нова українська школа". Цьогоріч 1 вересня НУШ стартувала у пілотних п’ятих класах 144 шкіл  України.  Відповідно  до  наказу  МОН  України  №1032  від  29.9.2021  року  «Про розширення  бази  реалізації  інноваційного  освітнього  за темою
«Розроблення і впровадження навчально-методичного  забезпечення для закладів загальної середньої  освіти в умовах реалізації Державного  стандарту базової середньої освіти»  в  даному  проєкті  пілотує  Шумська  ЗОШ  І – ІІІ  ступенів  №1.  На базі освітнього закладу участь у апробації нового Державного стандарту беруть два класи з загальною кількістю 62  учні.

З  25  по  29  жовтня  на  базі  ТОКІППО  у  дистанційному  режимі відбулася  підготовка регіональних тренерів для навчання вчителів із впровадження Державного  стандарту  базової  освіти ( наказ  управління  освіти  і  науки  Тернопільської  ОДА   від  21.10.2021  року  №183/01  «Про  затвердження  списку  тренерів  та  підготовку  тренерів-педагогів»). Дане  навчання  пройшли  24  педагогічні  працівники  пілотних  5-х  класів  Шумської  ЗОШ  І – ІІЦІ ст. №1  та  16  тренерів-педагогів з  інших  закладів  освіти  Шумської  громади.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень