A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Новини

Дата: 14.05.2021 14:57
Кількість переглядів: 12

       13 травня 2021 року в рамках громадського обговорення  відбулася зустріч заступника голови Шумської міської ради Олександра Макаревича й начальника відділу освіти, молоді та спорту управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради Світлани Ковальчук з працівниками Стіжоцького НВК, представниками батьківського колективу школи та старостою села Світланою Радчук по питанню реорганізації Стіжоцького навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» у заклад початкової освіти.

 Ковальчук С.П., начальник відділу освіти, молоді та спорту, звернула увагу присутніх на те, що середня наповнюваність класів у закладах освіти Шумської територіальної громади  становить 12,7 учнів, у   сільській місцевості -  9,8 учнів, у Стіжоцькому НВК – 3 школярі.  Згідно з перспективною мережею у 2021/2022 н.р. в НВК навчатиметься 23 учні. Відповідно до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015р. №6 зі змінами та доповненнями: «За рахунок субвенції не здійснюється з 1 вересня 2016 року фінансування закладів загальної середньої освіти (крім закладів початкової школи та приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 25 осіб».

На сьогодні єдиним оптимальним вирішенням  проблеми малокомплектності Стіжоцького НВК є реорганізація даного закладу у початкову школу. Таким чином, ми збережемо приміщення, молодші школярі навчатимуться поруч з домівками, вчителі початкових класів  працюватимуть у звичних умовах. Учнів 5-9 класів даного навчально-виховного комплексу планується підвозити до Угорського і Тилявського НВК шкільним автобусом. Вивчається питання працевлаштування вчителів в найближчих школах громади.

Макаревич О.Л., заступник голови Шумської міської ради, повідомив присутніх про те, що міська рада ретельно вивчає дану ситуацію і докладає максимум зусиль, щоб розпочати зміни щодо розвитку села, збільшити кількість населення і відповідно кількість учнів у закладі. Питання вирішення проблеми реорганізації Стіжоцької школи стоїть на порядку денному роботи міської ради.

Виступили староста села Стіжок Радчук С.П. та директор Стіжоцького НВК Саланда Т.Ф. , вчителі закладу та батьки. Думки і пропозиції виступаючих були почуті і будуть враховані при прийнятті рішень.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень