A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

СЕМІНАР ВЧИТЕЛІВ ІСТОРІЇ

Дата: 11.10.2019 16:13
Кількість переглядів: 15

 

 

Відповідно до плану роботи методичного кабінету відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради 11 жовтня 2019 року на базі Стіжоцького НВК відбувся семінар-практикум для вчителів історії на тему  «Формування предметних компетентностей на уроках історії  засобами історичного краєзнавства». Своїм досвідом роботи ділилася Бондарчук В.П., вчитель історії даного закладу. Вона розповіла і показала колегам, як формує предметні компетентності на уроках історії за допомогою краєзнавчого матеріалу. Вчителі - історики побували в краєзнавчому  музеї с. Стіжок.  Завідувач музею Світлана Кузьмич провела для гостей змістовну екскурсію. З її розповіді дізналися про багато цікавих історичних фактів. Екскурсію допомагали проводити юні краєзнавці, учні Стіжоцького НВК. Учениці 6 та 9 класів Колонтай Вікторія та Колонтай Анастасія розповіли про пам’ятник «Жертвам фашистського терору». Присутніх вразила їхня ерудованість, обізнаність з історією рідного краю.  Дуже часто Валентина Пилипівна проводить уроки історії у музеї, де діти вчаться працювати з історичними джерелами.

         Вчителі історії побували на Даниловій горі в храмі Святої Трійці. По дорозі до храму учні 8 класу  розповідали історичні факти, легенди та перекази про дану місцевість (Байдюк Юлія, Колонтай Ірина, Устич Любомир, Бондарчук Дарія). Директор Стіжоцького НВК Тамара Саланда також розповіла цікаві маловідомі факти з історії села Стіжок.

         Закінчився семінар виховним заходом «Козацькому роду нема переводу». Щирі привітання лунали з уст учнів Стіжоцького НВК, зворушливі до глибини душі вірші, милозвучні пісні, сповнені національних ідей та любові до рідного краю, до України.

         Методист Бойчук Л.А. підвела підсумки роботи семінару.

        

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень