A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Проведено нараду керівників закладів освіти

Дата: 26.11.2019 16:56
Кількість переглядів: 10

  26 листопада 2019 року проведено нараду керівників закладів освіти з питань розроблення та впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів дошкільної та загальної середньої освіти Шумської ОТГ.

        Заступник начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Людмила Попова довела до відома присутніх інформацію про те, що з                             20 вересня 2019 року в Україні запрацювала система НАССР на малих потужностях (підприємствах, які постачають продукцію споживачу, з кількістю робочого персоналу до 10 осіб та з площею підприємства до 400 кв. м, або потужностях, які не постачають продукцію, з персоналом до 5 осіб), передбачена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 року №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».

           Начальник управління держпродспоживслужби в Шумському районі  Баглай Р.С. пояснив, що НАССР – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках і не є автономною програмою, в її основі - система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути розроблені, задокументовані, повністю впроваджені і підтримуватися належним чином. Роман Степанович наголосив, що сфера застосування програм-передумов повинна охоплювати усі потенційні загрози безпечності. Ці Вимоги є обов’язковими для виконання операторами ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Спеціаліст  управління держпродспоживслужби в Шумському районі  Яворський В.С. ознайомив керівників закладів освіти з основними положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», термінами впровадження системи НАССР та поінформовані щодо відповідальності операторів ринку за невиконання чинного законодавства.

            Крім того, в ході наради обговорено питання реалізації регіональної програми «Дітям Тернопільщини – якісне харчування», паспортизації харчоблоків та дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування.

        У роботі наради брав участь міський голова Володимир Плетюк, який інформував присутніх про динаміку досягнень соціально-економічного сектору ОТГ у 2019 році таа ключові завдання розвитку громади, в тому числі і галузі освіти, у 2020 році.

Демчук С.Л., голова ради профспілки працівників освіти і науки Шумського району розповіла про співпрацю з керівництвом відділу та адміністраціями закладів освіти, а також загострила увагу присутніх на питаннях, які потребують додаткового вивчення та подальшого вирішення.

          Дмитрук Любов Володимирівна, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту, довела до відома директорів ЗО ряд організаційних питань, повязаних із закінченням календарного року та першого семестру 2019/2020н.р.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень