A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Команда Шумського НВК втретє поспіль на ХI Міжнародному дитячому медіафестивалі «Дитятко».

Дата: 11.09.2019 18:55
Кількість переглядів: 13

З 4 по 7 вересня у м. Харкові відбувся ХI Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко», у якому взяла участь делегація учнівського самоврядування Шумського НВК, автори відеоролика «Самоврядування – це ми !»

Склад делегації:

Поліщук Руслан – учень 11 класу.

Плетюк Максим – учень 11 класу.

Поліщук Світлана Юліанівна – педагог – організатор.

Гібула Руслана Василівна - вчитель музики.

Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко» бере початок з далекого 2009 року. Відтоді щоосені до Харківщини з усього світу з’їжджається молодь заради однієї мети – всебічного розвитку дитячого телебачення. У вересневі теплі дні Харків гостинно зустрічає юних та професійних телевізійників.

Оцінювало їхні роботи Міжнародне журі представників Фінляндії, Ірану, Німеччини, Білорусі, Латвії, Сербії та України. У складі дитячого журі працювали підлітки з Італії та України. У 2019 році оргкомітет отримав майже півтори тисячі робіт з 98 країни світу. До конкурсної програми фестивалю цьогоріч відібрано 186 робіт з 49 країн світу. Серед конкурсантів – переможці та лауреати відомих міжнародних дитячих кінофестивалів. Фестиваль «Дитятко» – це не тільки показ кращих дитячих фільмів зі всього світу. Це також особливі теми, що спонукають творчу та активну молодь до активної участі у житті своїх громад.

Серед конкурсних номінацій, які пропонуються учасникам фестивалю, є одна особлива: «Місцеве самоврядування – це ми!». Партнером у цій номінації виступає Рада Європи, яка підтримує популяризацію діяльності органів місцевого самоврядування, підвищення інтересу підлітків до розвитку демократії та стимулювання молоді до більш активної участі у житті своїх громад.

Наших фіналістів - дипломантів вразили творчі зустрічі, тренінги, презентації, перегляд та обговорення конкурсних робіт, цікаве дозвілля та спілкування з дітьми, що створюють теле- та радіо продукцію в інших регіонах.

Дружна команда Шумського НВК провела чотири незабутні дні з переглядами творчих завдань, майстер-класами від провідних фахівців у галузі медіа і кіноіндустрії.

  • Член журі, журналіст, ведучий Андрій Куликов поділився з дітьми досвідом роботи на своєму майстер-класі «Магія слова». Фіналісти медіафестивалю «Дитятко» опановували акторську майстерність під час воркшопів режисера та засновниці відеостудії Mediagroup 8 Катерини Балабай та президента Міжнародного дитячого фестивалю кіно та телебачення «КІНОСВІТ» Наталі Морозової. Режисерка анімації, VR-artist, медіа-художниця та арт менторка Тая Кабаєва відкрила можливості VR технології в контексті мистецтва та art проектів. Вразив нас і майстер-клас «Медіа-мистецтво та VR-анімація» , від Олександра Сіроуса, викладача анімації в студії «Цвітна капуста» та Academy of Visual Arts. Учасники фестивалю відвідали сценарний пітчинг, де зрозуміли, як привертати увагу громадськості і меценатів до реалізації своїх проектів.
  • Кожен фестиваль «Дитятко» має свою родзинку. Культурно-розважальна програма була дуже насиченою і яскравою: вогняне шоу зі святковим багаттям, найкрутіші мікси від самого юного діджея Харкова Dj MEGERA та показ мод від дитячого трендсеттера України Аніти Даніелян, вечірка з нагоди урочистого відкриття фестивалю у неординарному форматі ток-шоу «Дитятко Open world» у клубі «Болеро» та неймовірна концертна програма під час закриття «Дитятко» в органній залі Харківської філармонії. Медіа-квести , дискотеки, відвідування аероклубу з авіашоу , екскурсія містом, феєричне шоу білих китів та дельфінів викликали шалений захват.

Фестиваль «Дитятко» – це майданчик для самовираження, стимул для розвитку себе, своєї творчості. Участь у фестивалі подарувала учасникам нові можливості та відчуття успіху.

Учнівське самоврядування Шумського НВК щиро дякує усім, хто долучився до створення відеоролику «Самоврядування – це ми!». Особлива подяка голові Шумської об’єднаної територіальної громади, відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради за сприяння та фінансове забезпечення нашої поїздки!

Вітаємо наших фіналістів – дипломантів 2019! Передаємо вітання фіналістам-дипломантам 2017 – 2018 років. Ви найкращі!

Нових творчих звершень!  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень