A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

МАЙСТЕР-КЛАС ІЗ ТЕХНОЛОГІЇ АЖУРНОГО ВИПИЛЮВАННЯ

Дата: 19.03.2018 19:30
Кількість переглядів: 21

       Ажурне випилювання – вид декоративної обробки деревини|, при якому намічені на плоскій поверхні узори|візерунки| випилюються за допомогою лобзика або викружної пилки. У пропильному різьбленні декоративність досягається ажурною сіткою.

      19 березня у Бірківському НВК проведено майстер-клас по технології ажурного випилювання виробів з фанери «Виготовлення підставки під Великодню писанку»  для вчителів трудового навчання. Організував захід вчитель даного закладу освіти Яремчук Микола Євгенович.

      При вивченні модуля «Технологія ажурного випилювання» учні  знайомляться з технологією ажурного випилювання, з матеріалами та їх властивостями. Опановуючи технологію ажурного випилювання вони засвоюють види орнаментів, вчаться створювати ескізні рисунки на основі символів, виконувати пошук аналогів, самостійно проектувати свій виріб, використовуючи метод фантазування, добирають матеріали та інструменти для виконання проектного завдання, вчаться працювати з лобзиком та іншими пристосування для виконання ажурного випилювання, виготовляють виріб та презентують його.

       Автор дав детальну інструкцію виконання подібної роботи, складові, наочно продемонстрував основу процесу створення композиції, а також показав деякі власні роботи.

       У шкільній майстерні було представлено виставку виробів з фанери.
Микола Євгенович поділився з учителями чудовими ідеями й різноманітними дидактичними матеріалами з ажурного випилювання.

      Учасники семінару збагатили свої знання з даної технології та отримали позитивні враження.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень