A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Участь в Міжнародній конференції «Культурна спадщина ХХІ століття. Збереження, використання, популяризація»

Дата: 26.10.2018 20:13
Кількість переглядів: 14

     

      19-20 жовтня представник Шумської ОТГ заступник начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Солтис Л.І взяла участь в Міжнародній конференції «Культурна спадщина ХХІ століття. Збереження, використання, популяризація», яка відбулась в м. Вінниця. В конференції взяли участь: заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк, Почесний президент Міжнародної Ради з охорони пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) Густаво Араоз, начальник управління охорони культурної спадщини Міністерства культури України Олександр Єпіфанов, заступник начальника управління охорони культурної спадщини-начальник відділу формування політики у сфері охорони культурної спадщини Міністерства культури України Юлія Нечипоренко, асистент радника посла США в Україні з питань преси, освіти та культури Ольга Любінецька, радник Міністра культури України Павло Третьяков, директор Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель, фахівці з охорони пам’яток та історичних місць України. На конференції обговорювались питання, що стосуються викликів і можливостей у збереженні об’єктів культурної спадщини України та перспективи включення об’єктів України до Списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

Почесний президент Міжнародної  Ради з охорони пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) Густаво Араоз присвятив свій виступ «Культурній спадщині у 21 столітті»

«Культурна спадщина не здатна  генерувати або покращувати економічний дохід. Стале збереження – це те  збереження, яке дозволяє майбутнім поколінням насолоджуватися спадщиною без компромісів. Це означає, що ми не можемо  допустити незворотні зміни у місцях спадщини. Маємо проаналізувати бачення як зберігати надбання минулого, яке було в 20 столітті ( коли почався рух за збереження)і окреслити завдання, як це має бути у 21 столітті»,- підкреслив Густаво Араоз.

  



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень