A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Відбувся обласний семінар-практикум методистів з предмета «Захист Вітчизни»

Дата: 23.05.2019 21:51
Кількість переглядів: 13

«Формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни: з досвіду роботи методичних установ та педагогічних колективів закладів освіти Шумського району» за такою темою відбувся 22 травня обласний семінар-практикум методистів з предмета «Захист Вітчизни».  Семінар проводився на базі Тилявського НВК відділу освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради, музею під відкритим небом «Табір ВО УПА Волинь-Південь».

На даному семінарі було розглянуто сучасні підходи щодо посилення військово-патріотичного виховання на уроках предмета «Захист Вітчизни», розроблено рекомендації щодо здійснення позакласної роботи з військово –патріотичного виховання  в умовах закладу загальної середньої освіти.

На сьогодні ЗЗСО є єдиним центром з підготовки всіх без винятку юнаків та дівчат (незалежно від того, будуть вони призвані на строкову військову службу чи ні в мирний час) до захисту Вітчизни. У цій ситуації надзвичайно зростає роль предмета «Захист Вітчизни», позакласних шкільних заходів військово-патріотичного спрямування як основної складової частини військово-патріотичного виховання взагалі. Тож слід констатувати, що набуті в закладах освіти військові знання та навички, відповідні морально-психологічні та вольові якості багато в чому визначатимуть рівень спроможності виконання кожним громадянином України конституційного обов'язку щодо захисту Вітчизни.

Практична цінність досвіду полягає в тому, що в учнів у результаті оволодіння реальними вміннями та навичками з питань вогневої, тактичної підготовки, цивільного захисту, основ самозахисту та національних видів єдиноборств формується впевненість у власних силах щодо спроможності захистити власну честь та гідність, свою сім’ю, рідне місто, Батьківщину, тобто формується основна риса громадянина-патріота: готовність за необхідності стати на захист своєї держави.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень