A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Україно, соборна державо, сонценосна колиска моя!

Дата: 22.01.2018 22:07
Кількість переглядів: 17


Упродовж століть землі нашої держави були розрізнені, належали до сусідніх держав: Литви та Польщі, Російської  та Австро-Угорської імперій. У тяжкій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав, як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за незалежність та соборність своїх земель. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Сьогодні Україна, можливо як ніколи раніше, потребує цієї єдності та соборності.
22 січня у Биковецькому НВК учнями 5-6 класів під керівництвом молодого вчителя Безух А.Р. було проведено загальношкільну лінійку " Україно, соборна державо, сонценосна колиска моя!" з нагоди проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР. Діти декламували вірші про цю подію, а в кінці заходу, взявшись за руки, виконали пісню "Вольная воля".
Здобутки попередніх поколінь продовжують своє життя в поколіннях прийдешніх. Вони допомагають, підтримують зберігати найсвятіше - пошану до наших батьків, дідів, справу боротьби за Українську державу. 

« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень