A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Відкриття меморіальної дошки у Стіжоцькому НВК

Дата: 14.10.2017 22:22
Кількість переглядів: 19

У переддень 75-ої річниці створення Української Повстанської Армії по всій області відкрили 200 меморіальних дощок з іменами загиблих під час національно-визвольного руху. Одну із таких дощок відкрили також у найпатріотичнішому селі нашого краю – у селі Стіжок, де за волю та незалежність України загинули 56 героїв.

Разом із місцевими жителями , учнями та працівниками Стіжоцького НВК  меморіальну дошку  односельцям на фасаді школи відкрили голова Тернопільської ОДА Степан Барна , голова Шумської РДА Юрій Головатюк  та голова Шумської ОТГ Володимир Плетюк.

«Мені дуже приємно бути сьогодні тут, у невеличкому селі на Шумщині. Село заслужило великої уваги завдяки своїй тисячолітній історії і тому що тут кувалася гордість українського війська ще з часів Галицько-Волинського князівства, а згодом – у лавах Української Повстанської Армії. Ваше село – це приклад героїзму. У 1943 році воно потерпіло й було знищене, випалене до тла, тільки тому, що прихильно ставилося до УПА, до національно-визвольного руху і до необхідності відродження Української Держави. Ви є прикладом натхненної боротьби і прикладом того, як потрібно цінувати свою історію», – підкреслив Степан Барна.

Він також наголосив, що нам усім разом потрібно замислюватися, як виховувати майбутнє покоління захисників вітчизни і як виховувати правдивих громадян нашої Держави, і щонайважливіше – рухатися у цьому напрямі.

«Сьогодні ми не маємо права зрадити ні вояків УПА, ні сучасних воїнів, які віддали свої життя за сильну, величну та вільну країну, які гинули за неї зі словами на вустах «Батьківщині своїй будь вірним до загину. Нам Україна вище понад все!», – зазначив Степан Барна.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень