A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шумської міської ради

Подорожуємо Україною

Дата: 11.05.2018 23:13
Кількість переглядів: 12

10 травня 2018 року  заступники директорів з навчально – виховної роботи відділу освіти, молоді та спорту Шумської міської ради разом з методистом Бойчук Л.А. побували на екскурсії в місті Чернівці. Залишилися найтепліші спогади про мандрівку. Екскурсія містом з пані Марією пройшла на одному диханні. Екскурсовод цікаво, емоційно та з любов’ю познайомила нас з історією міста, розповіла про будівлі, вулички.

Розпочалася екскурсія з найстарішої частини міста - площі Турецької криниці (нещодавно перейменовану на площу Марії). На площі ми бачили  криницю,   фонтан, який побудували до 600-річчя міста, 3-метровий "велосипед Гуллівера", квітковий годинник. Побували у Костелі Воздвиження Всечесного Хреста, де досі відправляють меси під звуки віденського органу. Цікавим видовищем був незвичний будинок-корабель. На Центральній площі міста ми завітали до дворику ратуші. Пройшлися вулицею імені Ольги Кобилянської (колишня вулиця Панська), слухаючи цікаві розповіді екскурсовода. Бачили Палац урочистих подій, ковану карету, Свято-Духівський соборкостел Серце ІсусаСоборну площу.

Заключним акордом нашої екскурсії було знайомство з архітектурною перлиною Чернівців - Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича (колишня Резиденція православних митрополитів Буковини та Далмації).  Цікавою та захоплюючою була розповідь екскурсовода про цю будівлю.

Зробили кілька фото на згадку і з приємними враженнями повернулися на Шумщину.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень